APRIKOS- OCH HASSELNÖTSLIMPA
Ca 25 skivor
4 dl dinkelmjöl
4 ½ dl rågkross
2 dl linfrön
1 dl vetekli + lite till formen
½ msk bikarbonat
½ msk salt
1 dl mörk sirap
6 dl filmjölk
200 g torkade hackade
200 g grovt hackade hasselnötter
4 ½ dl rågkross
2 dl linfrön
1 dl vetekli + lite till formen
½ msk bikarbonat
½ msk salt
1 dl mörk sirap
6 dl filmjölk
200 g torkade hackade
200 g grovt hackade hasselnötter
Sätt ugnen på 150 grader
Blanda ihop alla ingredienser men spara 1 msk linfrön och ½ dl hasselnötter att strö på brödet.
Smöra och bröa en brödform med vetekli. Häll smeten i formen. Strö de sparade hasselnötterna och linfröna på brödet. Grädda längst ner i ugnen 80-90 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar