Schackrutor |
Syltkakor i form av Syltbrysselkakor |
Blanda 4½-5 dl vetemjöl, 1 dl socker och 200 g margarin el. smör. Snåla inte på smöret för då blir det på tok för torrt och degen faller isär och det är ingen bra idé eftersom man ska göra rullar av den.
Fyllning:
Schackrutor - 2 tsk vaniljsocker i halva degen och 2 msk kakao i halva. Sen är det bara att göra längder, skära i ca 3 mm tjocka skivor och skjuts in i ugnen på 175 grader 10-12 minuter.
Syltkakor - rulla rullarna i pärlsocker, skär i ca 1 cm tjocka skivor, platta till något ,gör en liten fördjupning i mitten och fyll med...sylt! Så överraskande! Jag tog jordgubbssylt i några och hallon/granatäpplemarmelad i några. Samma tid och ugnsvärme som ovan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar