torsdag 8 december 2011

Pink & yellow

Rosa maränger, det måste ju vara bra att göra av äggvita som står sparad i kylen tyckte jag. Se så söta de är! Innan turen in i ugnen ja. Där var de alldeles för länge så de blev inte alls så där rosa-söta :( Jag måste göra nya!


Det här gick bättre! Tack Lojs för förslaget med vanilj-lussebullar. Jag gjorde en vanlig lussekatt-deg. Sedan blandade jag (ca-mått):
150 g rumsvarmt smör
2 dl siktat (alltså häll genom en sil för att få bort klumparna) florsocker
lite vanligt strösocker
2 tsk vniljsocker
1 äggula

och blandade väl.
Sedan kan man göra som när man bakar helt vanliga bullar - kavla ut degen till en rektangel, bred på vaniljsmeten, vik degen dubbel och skär ca 1 - 1½ cm breda remsor som man snurrar ihop och lägger i en bullform. Eller fin muffinsform. Det blir väldigt kladdigt och gott!


1 kommentar:

Petra sa...

Mums! Det ser verkligen jättegott ut!